ECC ブラジルの学生との交流②

2023.09.25 国際教育

9月22日(金)ブラジルサンパウロのNPO法人グループジェルマニさんとの交流、2回目を行いました。2回目は、担当の浅田さん岩下さんの提案で、日本の有名な食べ物の名前当てクイズを行いました。おにぎりとかは知っていても食べたことがないそうなので、ぜひ日本に来て、和食をたくさん食べてみてもらいたいと思います。 国際教育係

以下は今回の担当岩下さんと浅田さんの感想です。

前回よりも上手くコミュニケーションをとることができました!日本の有名な食べ物をたくさん知ってもらえるような機会になったと思います。これからも日本の素晴らしい点を発信していきたいと思いました!!

I was able to communicate better than before. I think it was a good opportunity for Brazilian students to get to know a lot of famous Japanese food .

I want to share the wonderful points of Japan with foreign people.

岩下

ブラジルの人で日本の食べ物を知っている人は少ないと思っていましたが、クイズに正解している人もいて驚きました。自分の国について知ってもらうことができ、楽しく交流を深められてとても良い経験になりました!

I thought that few Brazilians knew about Japanese food, but I was surprised to see that some people answered the quiz correctly. It was a great experience for me to share something about my country and have fun deepening our interactions!

浅田