【BDC交換留学 ウィークリーレポート⑦】橋詰和奏さん

2023.06.14 国際教育
学校:Bishop Druitt College(オーストラリア)
期間:4月27日~7月23日
オーストラリアに来て1か月以上がたちました。今週は、こっちに来て一番仲良くしてくれた子がコロナにかかってしまい学校にあまり来ませんでした。私は、ホストファミリーのグリフィンと同じ授業がほぼなかったのでオーストラリアに来て間もない時はその子のサポートなしでは時間割もクラスもわかりませんでした。しかし1か月以上がたちわたしはより現地に慣れて多くのことを自分で決め行動することが出来るようになりました。また、友達も増えてきました。はじめは、その子以外友達がいなかったのに、友達の友達みたいにだんだん顔見知りになり移動中なども話しかけてくれる子が増えてきました。そのことは私にとってとてもうれしいことです。お昼などを一緒に食べるグループ以外の子たちも私の名前を覚えて話しかけたりしてくれます。会話に入れずに悔しい思いもしたし自分の言いたいことが通じないことも沢山ありますが自分の英語力で多くの人仲良くなれたことはとてもうれしいです。また勉強しもっと自然に言葉が出るようになりたいです。
日曜日は、Muttonbird Island Nature Reserve というとこに行きました。くじらを見に行きました。遠くからでしたが見ることができました。海はとても迫力がありました。帰りにfish&チップスを食べました。とても大きくて驚きました。とてもおいしかったです
Over one month has passed since I come to Australia. This week is busy because my friend took covid so she was absent from school. I did not have many classes with my host brother so I was dependence for my friend and I couldn’t go to class for my own at beginning but after a month, I got used to school and could make a lot of things my own decisions.  And I can make many friends. It is very glad for me. Many people remember my name and talk to me. I had a difficulty and frustrating experience because I couldn’t communicate well in using English but I am glad to get along with people with my English skill. I want to study more and improve my English.
On Sunday , we went to Muttonbard Island Nature Reserve . I went to see a whale . I could see it from a distance. The ocean was very powerful. I ate fish and chips on the way home. It was huge size but it was delicious.