【BDC交換留学 ウィークリーレポート⑫】栁澤龍馬君

2023.06.05 国際教育
学校:Bishop Druitt College(オ―ストラリア)
期間:3月10日~6月4日
木曜日から月曜日までシドニーに行きました。木曜日は学校から帰ってからすぐに出発しました。その日の夜はディグビーの従兄弟の家に泊まり次の日ブルーマウンテンに行きました。ついた時は霧が多くてはっきり見えなかったけどしばらくしてから晴れてスリーシスターズも綺麗に見えました。たくさんの乗り物にのって登ったり降りたりして楽しかったです。そしてその日の夜ついにシドニーにつきました。その日のディナーはディグビーのおじいちゃんと一緒に日本食レストランに行きました。こっちに来てから日本食のレストランには行ったことがなかったのでとても幸せでした。食後にディグビーと2人でシドニーを散歩しました。東京とはまた違った雰囲気がありとても綺麗でした。次の日はチャッツウッドで買い物をしました。100円ショップや日本のお菓子も買えてとてもいい時間を過ごせました。一番気に入ったのはヴィヴィッドシドニーです。オペラハウスやシドニーハーバーブリッジがライトアップされるイベントで今まで見たことないレベルで綺麗でした。2、3週間しかやっていないイベントなのでこの時にシドニーに行けたのはとてもラッキーでした。最高の四日間でした。そして今回のレポートが最後になります。僕は三か月で英語の勉強だけでなくたくさんの友達ができたり、差別、文化などたくさんのことを経験できました。ここでできた友達とは連絡を取り続けたいです。貴重な機会を与えてくださった先生がたにも感謝しています。ありがとうございました。
I went to Sydney from Thursday to Monday. We left home after school on Thursday. We stayed at Digby’s cousin’s house. On Friday we went Blue Mountains. When we arrived at there, it was foggy. But it changed to sunny soon so we could see the Three Sisters. We rode many gondola and cable cart. It was so beautiful place. And we ate Japanese food in Japanese restaurant. We could eat chicken Katsu and pork Katsu. Long time no eat Japanese food. So I was so happy. After this I walked around Sydney with Digby. There was different beauty from Tokyo. On Saturday we went shopping. There were many Japanese snacks and 100yen shops. My favorite was vivid Sydney. It is event. Sydney harbor bridge and opera house are lighten up. The event is held 2,3weeks. It’s not long so I was so lucky.
And it will be my last report. I could make a lot of friends and learn culture as well as English skills. I’ll keep contact with my friends. I am also very grateful to the teachers who gave me a valuable opportunity. Thank you.