【BDC交換留学 ウィークリーレポート⑪】栁澤龍馬君

2023.05.27 国際教育
学校:Bishop Druitt College(オーストラリア)
期間:3月10日~6月4日
今週末は一年生の幸之助くんがオーストラリアに到着したので、幸之助くんのホストファミリーと一緒にビレボン動物園に行きました。ぼくはまだオーストラリアで動物園に行ったことがなかったのでとても楽しみでした。最初にコアラを見ました。木の上で眠っていてとても可愛かったです。ほかにもワラビーに餌をあげたりミーアキャットやウォンバットが印象的でしたが、一番心に残っているのはエミューです。エミューは昔からオーストラリアに生息しアボリジニの人たちに狩られてきたそうです。餌をあげたら結構強めにクチバシで突いてきておもしろかったです。日本では見られないような動物も見れて良い体験ができました。帰りにマクドナルドによってハンバーガーを食べました。日本のマクドナルドと味も種類も値段も全てが違ってびっくりしました。行きも帰りも景色が綺麗すぎてオーストラリアにずっと住みたい!と思いました。今週末はシドニーに行きます。とても楽しみです。残りの時間も悔いなく過ごしたいです。
Konosuke came to Australia last weekend, so we went to the zoo with his host family. I had never been to the zoo in Australia. I was excited. First, we saw koalas. They were sleeping on the tree. It was so cute. I also saw meerkats and wombats and many animals. My favorite was emu. Emus have lived in Australia for a long time and were hunted by indigenous people. We gave them foods. Feeding the emus was very interesting as they almost bit my hand. Many animals are rare in Japan, so I was so happy. After the zoo, I ate McDonald’s. It has a different taste, menu and price to Japan. We will go to Sydney next weekend. I’m looking forward it!