【BDC交換留学 ウィークリーレポート⑩】栁澤龍馬君

2023.05.19 国際教育
学校:Bishop Druitt College(オーストラリア)
期間:3月10日~6月4日
日曜日は日本と同じようにオーストラリアでも母の日がありました。僕のホストファミリーの家でもいくつかのことをしました。朝ご飯は妹がシャクシューカというメキシコ料理を作っていました。オーストラリアではメキシコ料理が人気です。とてもおいしかったです。午後はディグビーのおばあちゃんが来てみんなでビーチを歩きました。晴れていましたがあまり暖かくなかったので足だけ入れました。最近は少し肌寒くなってきたので、もうサーフィンは出来なさそうです。調べてみたら東京とほとんど同じくらいの気温でした。オーストラリアはここから冬が始まります。帰りにブルータンという大きいトカゲみたいなものを見ました。ディグビーのお母さんは動物に詳しく近くで見ることが出来ました。舌が青いのが名前の由来です。本当にオーストラリアには日本で見たことのない生き物たちがいて面白いです。学校では最近は同学年の子の名前はほとんどわかるようになりすれ違う時も自分からあいさつしたり休み時間は一緒にバスケをしたりしています。スナップチャットやインスタなどを使って前以上に友達と連絡を取ったりする様になりました。気づけば残り2週間です。いろんなことを吸収したいです。
On Sunday we had Mother’s Day which is similar to Japanese Mother’s Day. We did something at host family’s home. In breakfast Ila made shakshuka which is Mexican food. Mexican food is popular in Australia. It was so tasty. In the afternoon Digby’s grandmother came to house and we walked on the beach. Australia is a little cold at the moment. Now Tokyo and Australia has a similar climate. So we can’t do surfing any more. It’ll be winter in Australia. When we went back to house, we saw a blue tongue, It’s a type of lizard. Digby’s mother showed me. It was so cool. We  can see strange animals in here. Recently when I was at school, I greeted my friends and played basketball during lunch break. And we keep in touch with many friends on Snapchat every day. I don’t have much time anymore. I want to do many things whilst I’m here.