【BDC交換留学 ウィークリーレポート③】橋詰和奏さん

2023.05.19 国際教育
学校:Bishop Druitt College(オーストラリア)
期間:4月27日~7月23日
オーストラリアに来て約2週間がたち、だんだん生活に慣れてきました。そして、金曜日の夜にボタニカルガーデンのナイトツアーに連れて行ってもらいました。私はそこで沢山の動物を見ることができました。オーストラリアは自然が豊かで登下校でよくカンガルーや日本にはいない鳥やうさぎを見ます。しかし車にひかれた動物も多くみていたので生きている動物をみることができてよかったです。私は、初めて野生のコアラをみることができました。そしてポッサムやコウモリをそこで見ました。とてもかわいかったです。様々な動物が見られて嬉しかったです。しかし、ホストマザーが最近は外来種の狐の影響でオーストラリアの野生の動物が少なくなっていると教えてくれました。外来種はどこの国でも生態系に大きな損害を与えるのだなと思いました。自然豊かで多くの動物がいる環境が持続していってほしいです。

土曜日には古本のマーケットに連れて行ってもらいました。沢山の本やCD、ジャケットがありました。わたしも3冊の本とDVDを買いました。皆、かごに多くの本を入れていました。中には、カートいっぱいに本を買っていました。学校の友人の多くも本が好きだといっていたのでオーストラリアの人は本好きが多い気がします。私もはやく英語の本をすらすらと読めるようになりたいと思いました。夜にはみんなで卓球をしました。ホストファザーはとても卓球が強かったです。買い物をしたり本をよんだりしてとても充実した休日を過ごせました。
Two weeks have passed since I came to Australia and I am getting used to living. In Friday night I was take the night tour in Botanical gardens. I could see many animals. There are a lot of animals and nature in Australia so I often see kangaroo and rabbit and bard when I go to school. I first time saw a wild koala. And I could see possum and Bat. They are so cute. I can enjoy to saw many wild animals. But host mother told me that the wild animals has decreased  due to the influence of a foreign foxes. These species are causing problems in many countries.
I hope Australia’s natural environment will last. In Sunday I went to the Bookmarket. There are many books and CD and jacket. Everyone bought many books. I think Australian people like to read book because my schools friend also read many books.
I had very fulfilling holiday shopping and reading books.