【BDC交換留学 ウィークリーレポート⑦】栁澤龍馬君

2023.05.09 国際教育
学校:Bishop Druitt College(オーストラリア)
期間:3月10日~6月4日
イースター休みが終わり学校が始まりました。なのでイースターの最終週にしたことを書きます。土曜日はリオとホストファミリーと一緒にお祭りのようなものに行きました。まずゴーストトレインというお化け屋敷に入りました。僕はお化け屋敷が苦手なので入る前は怖かったのですが日本のお化け屋敷に比べて全く怖くありませんでした。そのあとは色々なパフォーマンスを見ました。ウッドチョッピングは大人から子供までいろんな人が挑戦していてとてもおもしろかったです。ウッドチョッピングとは斧で丸太を切って誰が一番早く切れるか競うものです。そして僕が一番気に入ったパフォーマンスはバイクパフォーマンスでした。すごい高さまで飛んでいてびっくりしました。他にもたくさんの面白いものがありました。そして別の日の夜にポッサムという動物を見ました。オーストラリアでよく見られるネズミのような動物です。バナナをあげました。とても可愛かったです。次の日はアニメを見ました。英語で見るのかと思っていましたが、みんな日本語で見ていました。学校が再スタートしたので再び切り替えて頑張りたいと思います。
Easter holidays has finished, so I will write about holiday’s final week. On Saturday I went to the agricultural festival with my host family and Leo. First we rode the ghost train. I was scared before riding the train. But the quality was lower than Japanese ghost houses. After that we saw the performances. Wood chopping was very impressive. My favorite was the motorbike performance. The jumps were very high. The others were so good too.The other night I saw the possum. It’s a famous native Australian animal. We gave it a banana. It was so cute. I watched a few Japanese anime with Digby. He watched in Japanese with English subtitles. School has already started. I will do my best.