【CCGS交換留学 ウィークリーレポート⑧】大井彩菜さん

2023.04.12 国際教育
学校:Central Coast Grammar School(オーストラリア)
期間:2月18日~5月14日
4日間のキャンプのおかげで学校の生活よりもっとみんなとコミュニケーションをとる事が出来ました。そのおかげで新しい知らなかった単語をたくさん知ることが出来ました。頭に特に残っている単語は”soggy feet” です。この意味は足がびしょびしょという意味です。キャンプでカヌーを漕いだ時に川の水が足に沢山入ってきたのでこの言葉を使っていました。前は会話の中で自分が分からない単語が出てきた時に戸惑ってその意味を教えて欲しいと尋ねる勇気がありませんでしたが、最近は尋ねることが出来るようになりました。教えて貰うことで自分で勉強をしている時よりもずっと印象に残ると思うし、相手か言っていることも分かるようになるのでとても良いなと思います。逆にこれは日本語でなんで言うの?と聞かれることもあります。言語ってとても難しいけど楽しいなと感じました。イースターホリデーが始まったので学校がなく、私はホストファミリーと一緒にNelson bay というところに来ました。学校があるところからもっと北の方にあります。海がとても綺麗なところです。泊まっているお家はホストファミリーのおじいさんとおばあさんのお家でレトロなものが沢山置いてあります。バルコニーからは海を見渡すことが出来ます。緑と青のグラデーションがとても綺麗です。明日サーフィンをする予定です。人生の中で1度も挑戦したことがありませんが、ずっとしてみたいなと思って今したがなかなか機会がなかったのでとても嬉しいです!頑張りたいです。
  I think I could more communicate with people while I was in camp. I learned many words which is new to me.  The most impressive word is “soggy feet “. I did canoeing so a lot of water came onto our feet. My friend used this word so I asked her what does it mean. I was shy before so I didn’t ask my friend what does it mean even if I wanted to know. But now I ask my friends. I think I have grown. Teaching someone new English words is more effective to my brain then studying by myself and I can understand what the person said so it is really good thing. I’m in Easter holiday so I don’t have school, I’m visiting Nelson bay. It is more north from school, there are such nice beaches. Where I’m staying is at my host family’s grandparents holiday house. There are many interesting things like statues and I really like those things. I can see the beach from balcony. It is green and blue gradation so beautiful. I’m planning to do surfing tomorrow, I have been really desiring to do surfing. I’m so glad! I will try my best.