【BDC交換留学 ウィークリーレポート④】栁澤龍馬君

2023.04.08 国際教育
学校:Bishop Druitt College(オーストラリア)
期間:3月10日~6月4日
3週間が過ぎオーストラリアでの生活にも慣れてきました。サーフィンも少しずつ上達してきた気がします。金曜日に同じBDCの留学に来ている斎藤智治くんと昨年6ヶ月西高に来ていたグリフィンくんが泊まりにきました。卓球をしたり英語のボードゲームをしたり最高な金曜日でした。そして土曜日は初めてマカダミアナッツの木などのあるファームを車でまわりました。途中でいろんな動物に会いました。アヒルの群れがとても可愛かったです。他にもククバラというオーストラリアに生息する鳥がいました。奇跡的に飛ぶ瞬間を撮ることができて自分でもびっくりしました。ファームの中はとても広くてツリーハウスなどもありました。今週末は友達の誕生日パーティをしたり、ボウリングをしたりしました。イベント盛りだくさんでした。そして一つとても驚いたことがあります。今週の日曜日は25時間あったということです。それは夏時間から冬時間に変わるからだそうです。なので日本との時差も今までは2時間でしたが1時間に変わりました。オーストラリアならではの貴重な体験ができてよかったです。金曜日からは2週間のイースター休みに入ります。友達とキャンプに行ったり、ボウリングに行ったりして、たくさんコミュニケーションをとってより多くの知識を身につけたいです。
I spent 3weeks in Australia. So I adapt lives in Australia. Maybe I improve about do surfing. Tom, who is studying at  BDC and Griffin, who came to our school for 6 months last year, came to stay on Friday. We played table tennis and English board game. It was a wonderful day! And Digby and me drove in macadamia nuts farm. On the way we met a lot of animals. Ducks were very cute. And I saw  kookaburra. The farm was very large. There is tree house. Last weekend I went to friend’s birthday party and did bowling. And I was surprised at summer time and winter time. On Sunday we had 25 hours. So The time difference between Japan and Australia has also been reduced from 2 hours to 1 hour. I had a valuable time. We’re going to spend 2weeks holidays. It’s Easter. We’re going to do camping and watch movies. I want to communicate with a lot of friends.