【カナダ バレエ留学 ウィークリーレポート⑰】尾䑓愛桜さん
After that, we headed to an event selling Greek cuisine that my most mother had introduced to me. I didn’t know much about it, so I was looking forward to seeing what the event would be like. I had a gyropita(a Greek dish called “gyros,” consisting of meat, tomatoes, tzatziki sauce, and other ingredients wrapped in pita bread.) and kourabiedes(butter cookies with almonds, dusted with powdered sugar). The gyropita was delicious- the umami of gyros, fresh tomatoes, and tzatziki sauce went really well together. Since I like cookies, the kourabiedes instantly became one of my favorite.
Today was a fulfilling day because I was able to experience a new genre dance and food.
On Sunday, I ate dinner with Julia, because my host parents went out. The menu was California rolls. Julia and I love sushi, so we were happy. We talked about sushi during the meal. There are some sushi restaurants in Spain, and she goes there on special days such as birthdays. I was surprised because she told me that she can use chopsticks. The sushi there was of two types: crab stick & avocado and salmon & avocado. I preferred salmon type, but she preferred crab type. She also gave eating wasabi a try. She put a tiny amount of wasabi on her chopsticks and then ate, looking sensitive. After that, she said ”Spicy! Spicy!”, she looked like it was very spicy. The spiciness of wasabi is different from other spice, so I thought it was new for her.
土曜日にVABの友達2人とHung Dance(身体の分離と太極拳の原理を融合させたコンテンポラリー)のワークショップへ行きました。Hung Danceがどんなダンスなのか全く分からなかっので、不安な気持ちもありましたが、ワークショップが始まると不安は無くなり、とても楽しかったです。普段のコンテンポラリーとは異なる身体の動かし方などが多く難しかったですが、先生は身体の動かし方などを優しく丁寧に教えてくれました。そのお陰で楽しくHung Danceに触れることができました。新しいジャンルのダンスを踊ることによって身体の使い方の幅が広がったように感じます。
その後にホストマザーが紹介してくれたギリシャ料理を販売するイベントに行きました。ギリシャの食べ物はあまり知らなかったのでどんなイベントなのか楽しみでした。私はギロピタ(ギリシャ料理の「ギロス」と呼ばれる肉とトマト、ザジキソースなどをピタパンに挟んで食べる料理)とクラビエデス(粉砂糖がまぶされたアーモンド入りのバタークッキー)を食べました。ギロピタはギロスの旨みとさっぱりとしたトマト、ザジキソースの相性が良くて美味しかったです。私はクッキーが好きなのでクラビエデスは私の好みにとても合いました。
今日は新しいジャンルのダンスと食べ物に触れることができ充実した1日になりました。
日曜日は、ホストペアレントが外出したためジュリアちゃんと2人で夕食を食べました。メニューは、カリフォルニアロールです。私もジュリアちゃんもお寿司が大好きなので、とても嬉しかったです。食事中は、お寿司の話題になりました。スペインにもお寿司屋さんはあり、誕生日などの特別な日に行くそうです。ジュリアちゃんが、箸を使えると聞いて更に驚きました。お寿司はカニカマ&アボカドとサーモン&アボカドの2種類ありました。私はサーモンの方が好みでジュリアちゃんはカニカマの方が好きだと言っていました。またジュリアちゃんは今回初めてワサビを食べることに挑戦しました。箸にほんの少しワサビをつけ緊張した様子で口にしていました。すると”Spicy! Spicy!”と言ってとても辛そうな表情を見せました。ワサビの辛さは他のスパイスと違う辛さなので新鮮だと思いました。



